Milyen zokni illik az öltönyhöz?

Egy apró ruhadarab, ami éppenhogy látszik. Azt gondolnánk, nem fontos része a megjelenésünknek, de mint annyi esetben, itt is a lényeg a részletekben rejlik.


Milyen zoknit viseljünk, ha öltönyben kell megjelenni?

  Talán először nézzük meg milyen eseményen veszünk részt, amikor öltönyben kell megjelenni:

  • Üzleti megbeszélés, munka
  • Ünnepi összejövetel
  • Buli, szórakozás

Alapszabály minden esetben, hogy a zokni csak hosszú lehet, legalább annyira, hogy ha leülünk, ne látszódjon ki a csupasz lábszárunk. Egy kivétel van, ezt majd a végén még megemlítjük, amikor nincs zokni vagy csak titokzokni van a lábunkon.


Üzleti megbeszélés, munka

Természetesen függ a munkahely komolyságától. Maradjunk a leggyakoribb esetnél, amikor a munka egy visszafogott, konzervatívabb megjelenést vár el. Ebben az esetben az öltönynél a három alapszín jöhet szóba:

  1. fekete
  2. kék
  3. szürke 

A mai divatnak megfelelően ehhez a három öltönytípushoz a következő cipőpárosítás jöhet szóba:

  • fekete öltöny - fekete cipő
  • kék öltöny - barna cipő
  • szürke öltöny - fekete vagy barna cipő

Milyen zokni való az egyes esetekben?

  • Az első esetben nincs kérdés. Csakis fekete zokni!
  • A kék öltöny - barna cipő már enged egy kis mozgásteret. A zokni színe vagy az öltöny színéhez vagy a cipő színéhez kell, hogy passzoljon. Itt azt tudnám ajánlani, hogy ha az öltözék és a cipő világosabb árnyalat, akkor lehet a cipő színe a zokni, ha sötétebb árnyalatú az együttes, akkor talán célszerűbb egy sötétkék zoknit viselni. Ha nincs, akkor a fekete zokni is jó megoldás lehet.
  • Szürke öltöny - fekete vagy barna cipő esetében szintén jó választás, ha vagy a cipő vagy az öltöny színéhez igazodunk, de talán ez esetben is lehet inkább az öltöny színét alapul venni.


Ünnepi összejövetel

Igazából erre is a fent említett ajánlás a legjobb, csak itt már megjelenhetnek más színek is, amelyek eltérnek a hagyományos standard öltönyöktől.

Megjelennek a vidám, kihívó színek, amikhez vidám, néha már-már bohókás színű zoknik passzolnak. Azonban itt is figyeljünk a zokni hosszára, hogy kellő mértékben fedje a lábszárunkat.




Buli, szórakozás

Na itt már ereszd el a hajam! Jöhetnek a neon színek, figurás, mintás zoknik, vagy a titok zokni.


Összességében tehát figyeljünk az esemény komolyságára és talán nem árt a saját életkorunkat is figyelembe venni.