Az öltöny zsebei

Az öltöny zsebét miért varrják be?

A válasz egyszerű. Mindenki találkozott már bevarrt zsebbel, amikor öltönyt próbált. 

Amolyan "férfiszokás" - valljuk be, mindegyinkünké -, hogy zsebre vágjuk a kezünket, és amikor öltönyt próbálunk, akkor is megpróbáljuk, vagy legalábbis megpróbálnánk. Tennénk mindezt azért, hogy ne csak azt nézzük meg, hogy mennyire kényelmes a választott darab, hanem azt is szeretnénk kipróbálni, hogy ha már "belaktuk" és akár zsebredugott kézzel hordjuk, akkor mennyire kényelmes.

Sajnos ha csak néhányan ezt megtesszük (megtennénk),akkor az öltöny anyaga megnyúlna, és ha esetleg mégsem vesszük meg a felpróbált öltönyt vagy szmokingot, akkor az bizony már nem lenne tökéletes a következő vásárló számára. Vagyis az öltöny zsebét bizony próba nélkül kell megvegyük...

Vásárlás után sokan nem bontják ki a zsebet otthon sem, mert az öltöny formájának megóvása érdekében érdemes megfontolni, hogy továbbra is bevarrt zsebbel tartsuk öltönyünket. Mindennapi viselet esetén persze ez nem mindig jó, de ha alkalmi öltönyt vettünk, akkor lehet, hogy érdemes ezt a kis kényelmetlenséget elfogadnunk annak érdekében, hogy sokáig szép és elegáns maradjon a ritkábban hordott ruhadarabunk.

Így egészen addig - akár hosszú évekig - felvehetjük, amíg szívesen hordjuk.